PXL-Digital

We integreren binnen het departement PXL-Digital de belangrijke domeinen Information Technology (IT) en Electronic Engineering (EE). We versterken de eigenheid van elk van deze domeinen en zorgen tegelijk voor krachtige verbindingen. Op deze manier bieden we een rijk palet van opleidingen en specialisaties aan binnen digitale technologie en digitale business, zowel voor bachelor- als graduaatsopleidingen.

Meer informatie

COMMUNITY-DRIVEN ONDERWIJS
In plaats van bruggen te bouwen tussen de onderwijs- en bedrijfswereld, wordt bij ons de dagdagelijkse praktijk van het bedrijfsleven en de kenniscentra geïntegreerd binnen de opleidingen. Dit is ons unieke, community-driven onderwijsmodel: samen onderwijs maken voor en door de community van studenten, collega’s, bedrijven en onderzoekers.

CAMPUSMODEL
PXL-Digital opteert voor een hybride campusmodel: de studenten studeren en werken de eerste drie semesters van de opleiding hoofdzakelijk binnen de onderwijscampus Elfde Linie in Hasselt. Vanaf semester vier doen ze dit vooral op de Corda Campus, waar we twee classrooms hebben, een enorme projectruimte, AR/VR-labs en elektronica- & IoT-labo’s.

NEXTGEN PROFESSIONALS
We leiden de nieuwe generatie professionals op voor een sector in continue verandering. We doen dit met dag- en avondtrajecten. Met Switch2IT hebben we verder een unieke bacheloropleiding voor werkstudenten.

DIGITAL RULES THE WORLD
Elk bedrijf is er ondertussen van overtuigd dat de toekomst digitaal is. Bedrijven als Apple, Google, Facebook maar ook Uber, Airbnb en Tesla zetten bestaande sectoren op hun kop. Ook de start-ups en scale-ups in Limburg en Vlaanderen zijn heel disruptief voor de sectoren waarin ze actief zijn. We spelen als geen ander in op deze trends en leiden het digitale talent van morgen op.