PXL-Green & Tech

PXL-Green & Tech is het departement van PXL met de ‘groene’ technologische opleidingen, zowel op Bachelor- als op Graduaatsniveau, binnen de domeinen Biotechnologie, Bouw, Elektromechanica en Groenmanagement.

Meer informatie

We bieden hier meerdere STEM-opleidingen aan die focussen op technologie en duurzaamheid, twee domeinen waarin er een hoge nood is aan goed opgeleide profielen, nu en in de toekomst. Dit bewijzen ook de recente VDAB-studies: al onze opleidingen bieden een grote werkzekerheid. Het zijn allemaal zogenaamde ‘knelpuntopleidingen’. In PXL-Green & Tech ben je als student geen nummer, maar een naam met een gezicht: je wordt heel persoonlijk benaderd en er heerst een fijne junior-collega-sfeer. Het contact met je lectoren is laagdrempelig.

Je wordt als student betrokken in heel wat activiteiten – o.a. de studentencommissies en de studentenraad – maar we laten jou ook meewerken aan ons duurzaam ‘living lab’. Zo noemen wij onze campus in Diepenbeek, want het gebouw en de omgeving worden gebruikt als levend laboratorium. Je mag zelfs experimenteren in het gebouw, bijvoorbeeld bij de installatie van nieuwe ventilatiesystemen of innovatieve groendaken. In alles wat we doen houden we rekening met duurzaamheid, met de Sustainable Development Goals (SDG’s) die afgesproken werden door de VN-lidstaten.

Een pluspunt van PXL-Green & Tech is dat er binnen de domeinen bouw en elektromechanica zowel graduaats- als bacheloropleidingen aangeboden worden. Schakelen van het ene naar het andere (in beide richtingen) verloopt heel vlot. In hetzelfde gebouw volgen ook de masters industriële ingenieurswetenschappen van de UHasselt les, zodat – wanneer je afstudeert – een overstap van bachelor- naar masteropleiding ook maar een kleine stap is.