Interdisciplinaire ouderenzorg

Door de vergrijzing van de bevolking ontstaat er een steeds groter wordende en heterogene groep van ouderen met diverse mogelijkheden en behoeften. Deze snelle demografische evolutie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het departement PXL-Healthcare wil graag inspelen op deze actuele en maatschappelijke tendensen door het interdisciplinair postgraduaat Ouderenzorg aan te bieden als verdere professionalisering in het werken met ouderen. In deze vervolgopleiding staat innovatie rond veroudering en ouderenzorg centraal.

Dit is de enige opleiding in Vlaanderen die het verouderingsproces benadert vanuit een interdisciplinaire invalshoek waarbij zowel gerontologische als geriatrische inzichten centraal staan. De uitdaging voor deze opleiding ligt erin om zorg- en dienstverleners in de ouderenzorg op te leiden in het werken met ouderen vanuit een empowerende visie gericht op maximale participatie en autonomie van de oudere.

Meer informatie

Meer weten?

Voor informatie over deze opleiding kan je contact opnemen met de coördinator via onderstaande gegevens

Laat je overtuigen door een student

Laat je overtuigen door onze alumna

Laat je overtuigen door onze ambassadeur

Contact

Bianca Vosters
Coördinator

+32 485 69 53 23
bianca.vosters@pxl.be

Chat

Hieronder kan je doorlopend chatten met docenten van de verschillende opleidingen van het departement PXL-Healthcare en andere studenten.

Contact

Bianca Vosters
Coördinator

+32 485 69 53 23
bianca.vosters@pxl.be