PXL-MAD

Ben je gefascineerd door kunst? W il je zelf vormgeven of ontwerpen of wil je graag werken met beelden of artistieke objecten? In de Bachelor-/Masteropleiding Beeldende kunsten van PXL-MAD School of arts ontwikkel je jouw talenten en krijgen jouw artistieke ideeën vorm. Dat doe je niet alleen. Vanaf de eerste dag deel je jouw beeldende ervaringen met docenten en studenten, met kunstenaars en ontwerpers. Na 4 jaar ben je klaar voor een artistieke carrière als grafisch ontwerper, kunstenaar of juweelontwerper. Of als kunstenaar-leraar want de Educatieve Master Beeldende kunsten biedt het perfecte parcours naar een carrière waarin ontwerp en onderwijs gecombineerd worden.

Meer informatie

In onze artistieke praktijk staat jouw persoonlijke invulling centraal. Uniek voor onze opleiding is het verbinden van theorie, praktijk en onderzoek in de kunsten. Je doorloopt een traject van ‘inleiden, verdiepen en specialiseren’.

Op het einde van je 3de bachelor voer je een eigen beeldend onderzoek (bachelorproef) dat leidt naar je masteropleiding en, wie weet, een doctoraat in de kunsten.

Docenten beschikken over een eigen praktijk en zijn, zonder uitzondering, vertrouwd met artistiek beeldend onderzoek. Bovendien ontvangt PXL-MAD ook elk academiejaar heel wat gastdocenten en kunstenaars of ontwerpers met naam en faam.

Beeldende kunsten studeren bij PXL-MAD garandeert je een bijzonder veelzijdige en boeiende opleiding. Onvermijdelijk word je uitgedaagd om hard te werken, terwijl jouw inspiratie en verbeelding worden geprikkeld en je zowel in groep als individueel wordt begeleid in jouw zoektocht naar artistieke en creatieve oplossingen. Met PXL-MAD kies je voor een academische kunstopleiding die kritisch kijkt naar de wereld van morgen en jou de kennis en tools aanreikt om te slagen in het artistieke werkveld.