PXL-Music

PXL-Music bevat alle elementen waar het om draait in de hedendaagse pop- en rockwereld. Durf, vernieuwing, toevalligheid, spelen met het moment, inzicht, gevoel, grenzeloosheid, geschiedenis, spirit … kortom, rock ’n roll. Trefwoorden die we in alle geledingen van de opleiding laten terugkomen. Onze lectoren, studenten, oud-studenten, de omgeving en de lucht: ze zijn doordrongen van deze levensattitude.

De wereld van popmuziek is een wereld van beleving. Daar begint het mee, daar eindigt het mee. Alles daartussen is het structureren van en het werken hiermee. Dit betekent vluchtigheid, inspelen op momenten en mogelijkheden, het gevoel veruitwendigen in een geluid, een sfeer, een genot. Een genot dat bestaat uit kennis en kunde. Een genot dat groter wordt en de wereld verkent door het in banen te leiden.

Onze opleidingen beantwoorden aan de realiteit van de muzieksector. Studenten worden opgeleid tot muzikant, muziektechnieker of muziekmanager, die de nodige professionele ervaring bezitten, een hands-on mentaliteit hebben, zich op een praktische vlotte manier bewegen in de sector en creatief én ondernemend zijn. Ze zijn professionals die geen landsgrenzen schuwen, platgetreden paden durven verlaten en daarbinnen beschikken over het nodige vakmanschap om een eigen beroepspraktijk vorm te geven. De opleiding biedt niet enkel de nodige grondstoffen om uit te groeien tot een vakexpert binnen de eigen discipline.

Tijdens tal van projecten leren studenten samenwerken, initiatief nemen, creatief denken, zichzelf uitvinden, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Praktijkervaring staat centraal.

Het spreekt voor zich dat we studenten zoeken die reeds een forse bagage en kennis hebben in de pop en rock en graag in teamverband aan de slag willen gaan. Wees dus gewaarschuwd: enkel met een grenzeloze motivatie, een onnavolgbare goesting en bakken doorzettingsvermogen kan je aan PXL-Music studeren.